Záujem o štúdium

Teší nás Váš záujem o našu školu. Prosíme, vyplňte nám nezáväzný kontaktný formulár.

Proces prijímania

Proces zápisu detí do 1. ročníka pozostáva z nasledovných krokov:

1. Informatívne stretnutie pre rodičov

Spoločné informatívne stretnutie pre rodičov, majúcich záujem o umiestnenie svojho dieťaťa  do 1. ročníka našej školy s vedením školy. Na stretnutie je potrebné sa vopred registrovať. Bližšie informácie a registračný formulár vám pošleme mailom.

 

2. Vyplnenie prihlášky

Predkladanie žiadostí o prijatie dieťaťa do základnej školy sa uskutoční v termíne od 1. marca do 31. marca daného roka. Žiadosť je možné doručiť osobne na prevádzku základnej školy, zaslať poštou alebo elektronicky.

 

3. Zápis

Uskutoční sa v termíne od 1. apríla do 30. apríla daného roka. Konkrétny termín a miesto zápisu budú zverejnené na webovom sídle, na budove základnej školy alebo na inom verejnom či virtuálnom mieste. Odporúčame, aby sa zápisu dieťa zúčastnilo v sprievode oboch rodičov/zákonných zástupcov. V prípade, že bude prítomný len jeden rodič, bude potrebné počas prijímacieho procesu pred prijatím dieťaťa doručiť vedeniu školy stanovisko druhého rodiča (zákonného zástupcu) k prijatiu dieťaťa do našej školy.
Na zápis pre kontrolu prihlášky je potrebné priniesť:

  • občianske preukazy rodičov / zákonných zástupcov,
  • rodný list dieťaťa (stačí fotokópia),
  • prípadne iné dokumenty preukazujúce právo zákonného zástupcu a podobne

Zápis sa uskutoční prezenčne v škole. Informácie k priebehu zápisu:

  • Kontrola prihlášky 
  • Zisťovanie pripravenosti dieťaťa na školu – cca 30 minút bez prítomnosti rodiča

Pre vašu informáciu prikladáme článok o školskej zrelosti. V prípade ďalších otázok nás môžete kontaktovať na emailovej adrese info@školaakodoma.sk. Po prijatí dieťaťa do školy zákonní zástupcovia podpisujú Dohodu o vzdelávaní v Súkromnej základnej škole Ako doma a zaplatia zápisné.

Proces prijímania pri prestupe

  1. Podanie žiadosti o prestup žiaka
  2. V prípade voľného miesta – stretnutie s rodičmi, na ktorom informujeme rodičov o možnostiach školy a zároveň hovoríme o očakávaniach rodičov.
  3. Skúšobný pobyt, počas ktorého sa s dieťaťom porozprávame a porovnáme vedomosti a zručnosti.
  4. Skúšobný pobyt dieťaťa v škole, väčšinou na 5 dní
  5. Pohovor s rodičmi (spätná väzba rodičov, žiaka a tr. učiteľa)
  6. Následne škola vyjadrí záväzné stanovisko k prijatiu dieťaťa.

Postup pri prijímaní detí do materskej školy

Predkladanie žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy na nasledujúci školský rok sa uskutoční v termíne od 30. apríla do 31. mája daného roka. Žiadosť je možné doručiť osobne na prevádzku materskej školy, zaslať poštou, alebo elektronicky.

Žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy na nasledujúci školský rok zákonní zástupcovia podávajú spolu s lekárskym potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa navštevovať materskú školu. O prijatí dieťaťa rozhoduje riaditeľ materskej školy.

Pred vydaním rozhodnutia o prijatí riaditeľ materskej školy umožní rodičom oboznámiť sa s materiálno – priestorovým zabezpečením materskej školy a oboznámi rodičov s cieľmi a princípmi výchovno – vzdelávacieho programu materskej školy.

Po prijatí dieťaťa do materskej školy zákonní zástupcovia podpisujú Dohodu o vzdelávaní v Súkromnej materskej škole Ako doma a zaplatia zápisné. 

Na stiahnutie: Ziadost__o_prijatie_dietata_na_predprimarne_vzdelavanie_do__MS_Ako doma

Nezáväzný kontaktný formulár